Télen is népszerű a belföldi turizmus

kenty9x | April 16, 2018 | 0 | Hírek

Sokan úgy tartják az üdülés és a kikapcsolódás leginkább a nyári időszakban gyakori, pedig egyre több magyar megy üdülni ilyenkor, a téli hónapokban is. Közeleg a karácsonyi szünet, amikor az embernek évente egyszer van pár szabadnapja, de legtöbb esetben ilyenkor is csak a kapkodós rokonlátogatásból, nem pedig a pihenésből áll. Pedig egy hosszú év után mennyivel jobban fel tudnánk töltődni akkor, ha az év utolsó napain elutaznánk és valóban pihenéssel és kikapcsolódással töltenénk az időt. Mennyire hangulatos lenne egy hideg téli időszakban pár napot egy wellness központban tölteni és kiereszteni a fáradt gőzt, illetve felkészülni a januári kezdésre.

Melyek a legkedveltebb helyek Magyarországon?

Hazánkban, a téli szezonban, ezekben a hónapokban a Mátra-Bükk vidéke az egyik legnépszerűbb. A hazai látnivalók közül közkedvelt még a Dunakanyar és a Balaton környéke. A Kékestetőn még síelni is tudunk, az itt található adótorony pedig nem csak ilyenkor, hanem az év minden napjában látogatható, melynek tetejéről csodálatos kilátás nyílik. Visegrád pedig télen is aktív pihenést biztosít, hiszen ebben az évszakban is igen kedvelt a bob pálya, mely pályájának középső szakaszában gyönyörűen ráláthatunk a Visegrádi Fellegvárra is. Emellett több érdekes program is várja a kirándulókat a téli hónapokban, például a Panoptikum, vagy a Szent- Korona történelmi kiállítása.

Ha Budapesten élünk és innen nem is szeretnénk túl messze menni, akkor se kell csüggedni, hiszen itt is csodaszép téli tájat nézhetünk meg, ha ellátogatunk a Normafához. A Normafa igen kedvelt kirándulóhely, ami 477 méter magas Szabadság-hegyig felvezet minket. Itt is gyönyörű kilátás nyílik a hangulatos, téli tájra. Ha izgalmas barlangtúrázásra vágyunk, akkor látogassunk el Lillafüredre, ami a Bükk-hegység keleti völgyében található. Ezen a területen a barlangok még télen is látogathatóak, de aki mégsem szeretné ezzel tölteni szabadidejét, annak ott a Hámori-tó mellett található Palotaszálló, a függőkert vagy esetleg a jéggé fagyott lillafüredi vízesés is hatalmas élményt nyújthat számunkra.

Igen nagy a népszerűsége a hazai Gyógy- és Wellness szállodáknak

Ha az egész családdal együtt utazunk, akkor az a legjobb, ha egy belföldi Wellness szállodát választunk ki, hiszen ez az a hely, ahol a család minden tagja megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást. Igen népszerű a Gyulai Park Hotel, ahol hatalmas csúszdákon még a gyerekek is jót szórakozhatnak. Az elmúlt években több mint két millióan fordultam meg a hazai wellness és gyógy-szállodákban. Egyértelműen nőtt a magyarországi gyógy-szállodák és wellness-szállodák népszerűsége. Egyre népszerűbbek idehaza ezek mellett a romantikus kastélyszállók, mint a simontornyai Fried Hotel. Ez a gyermekesek és a párok körében is egyre kedveltebb választás.

A felmérések azt mutatják, a gyógy-szállodákat nagyobb arányban külföldi, míg a Wellness-szállodákat pedig a hazai vendégek látogatják. Magyarország kiváló gyógyvizeinek köszönhetően hazánkban az elmúlt 20 évben sorra épülnek fel a gyönyörű wellness hotelek. Ahogy nőtt a szállodák száma, az ember egyre nehezebben tudja eldönteni melyiket, válassza, ha üdülni szeretne. A legnépszerűbb wellness Hotelek a Sárváron található Spirit Hotel Thermal Spa, a debreceni Aquaticum Termál & Wellness Hotel, illetve ha ellátogatunk Hévízre a Hotel Európa Fit-be, garantáltan itt is tökéletesen ki fogjuk magunkat pihenni!

Fried kastely